Урок-бесіда з позакласного читання 5 клас

Сторінка 2

У Новому Заповіті мудрі пророки розповідають про життя Ісуса Христа. Хто ж він, Ісус Христос? (слухаємо повідомлення учениці Дорош Христини)

Дякую, Христина, добре. Дійсно, Ісус – неординарна особистість. Французький письменник Ернест Ренан у книзі «Життя Ісуса» писав:

«Ісус – найвизначніший релігійний геній за всю історію людства. Краса його вічна, царству його немає кінця. Ісус – унікальний в усіх відношеннях, в усій історії немає жодної особистості, яку можна було б поставити поряд з ним». (учитель музики і співів вмикає «Токату» І.С. Баха; робить повідомлення.)

- Спасибі, Ірино Леонідівно.

Продовжуємо гортати сторінки священної книги – Біблії, які вв\и самі читали, або чули від когось. (виступи дітей).

- А які чудеса творив Ісус Христос? (діти називають)

Отже, діти, Біблія утверджує добро, а Ісус Христос – Син Божий є носієм добра. Саме Біблія стверджує, що ми маємо так ставитися до оточуючих нас людей, як би самі хотіли, щоб до нас ставилися. На добро спрямовані і 10 біблійних заповідей. Які з них ви знаєте? (діти називають).

Біблія вчить законам добра. Бути добрим – найвища мудрість. Бути добрим нелегко. Треба не тільки говорити про добро, а постійно його творити. Життя тоді буде в сто крат кращим, про що ми можемо сказати словами Шевченка:

Боже милий!

Як хочеться жити…

І любити твою правду,

І весь світ обняти!

Розширити свої знання про Біблію допоможуть книги! (виставка перед дітьми).

Щоб закріпити опрацьований матеріал, проведемо аудіювання за текстом О. Степанова «Найвідоміша книга».

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

б а а а в в а б б а б в

Оцінювання знань учнів

Д/З:

- «Отче наш» - напам’ять

- Поезії Д. Білоуса, О. Олеся. Музика: Ірина Леонідівна -

- повідомлення про творчість І. С. Баха.

Страницы: 1 2 

Це цікаво:

Особливості формування творчого мислення школярів
На сьогоднішній день інтенсивність досліджень творчого мислення все більше зростає. Створюються нові діагностичні завдання, які дозволяють виявити рівень розвитку творчого мислення, глибше вивчаються процеси творчості дітей та підлітків, розробляються перші навчальні програми формування творчих зді ...

Гіпо і гіпертермія
У реальному житті процеси теплопродукції не завжди відповідають процесам тепловіддачі. Так, у випадку переваги одного із процесів над іншим температура ядра змінюється. Температура може змінюватись під впливом ендогенних або екзогенних чинників. Наприклад, при дії низької температури паралельно з і ...

Поняття педагогічного спілкування
Педагогічне спілкування — система соціально-психологічної взаємодії між учителем та учнем, спрямована на створення оптимальних соціально-психологічних умов для обопільної діяльності. Для цього педагогові потрібно уміти: оперативно і правильно орієнтуватися в постійно змінюваних умовах спілкування, ...

Інтерактивні уроки

Інтерактивні уроки

На початку ХХІ століття соціокультурний розвиток людства визначив закріплення складної та суперечливої тенденції, що дістала назву глобалізації.

КАТЕГОРІЇ

Copyright © 2018 - All Rights Reserved - www.novapedahohika.com